Aktualności

Przepisy Magdy Gessler: ŚWIEŻONKA. Przepisy z Kuchennych Rewolucji

WIETNAM ŚNIADANIE

fot.: sxc.hu

WIETNAM ŚNIADANIE
W trzecim odcinku szóstego sezonu "Kuchennych Rewolucji" Magda Gessler nauczyła właściciela "Zajazdu Leśna Chata" jak przygotować przepyszną świeżonkę. Takie oryginalne danie możemy również zrobić w domu. Sprawdź, jak przyrządzić świeżonkę Magdy Gessler z programu "Kuchenne rewolucje".

W trzecim odcinku szóstego sezonu "Kuchennych Rewolucji" Magda Gessler nauczyła właściciela "Zajazdu Leśna Chata" jak przygotować przepyszną świeżonkę. Takie oryginalne danie możemy również zrobić w domu. Sprawdź, jak przyrządzić świeżonkę Magdy Gessler z programu "Kuchenne rewolucje".

PRZECZYTAJ TEŻ: TATAR ZE ŚLEDZIA - przepis z KUCHENNYCH REWOLUCJI

W wyemitowanym 20 września 2012 odcinku "Kuchennych Rewolucji" Magda Gessler odwiedziła "Zajazd Leśna Chata", który prowadził 20-letni Michał, absolwent szkoły gastronomicznej.

Odmieniając podupadający zajazd Magda Gessler postawiła na oryginalny przepis - świeżonke z wieprzowiny. Danie wzbudziło zachwyt zaproszonych na finałowa kolacje gości.

PRZECZYTAJ TEŻ: PRZEPISY MAGDY GESSLER - KOTLET Z DORSZA W SOSIE TATARSKIM

PRZEPIS NA ŚWIEŻONKĘ MAGDY GESSLER:

  • 05, kg podgardla wieprzowego
  • 1 kg ziemniaków
  • paczka kaszy (najlepiej pęczak)
  • 0,5 kg boczku
  • 0,5 kg karkówki
  • 0,5 kg schabu bez kości
  • 2 kg cebuli
  • przyprawy: pieprz, sól, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie
  • Sposób przygotowania:

    Mięso pokroić w niezbyt drobna kostkę. Cebulę posiekać.

    Mięso zamarynować, zostawić w przyprawach na całą noc.

    Następnie na patelni rozgrzać tłuszcz. Smażyć mięso, rozpoczynając od najbardziej tłustego, czyli podgardla.

    Ziemniaki ugotować, przestudzić i pokroić w kostkę.

    Dodać cebulę i smażyć kilka minut. Mięso i cebulę podlać szklanka bulionu i dodać kaszę. Kiedy kasza zmięknie, dodać ziemniaki.

    NA TEMAT:

    Świątynie Delhi
    Wyprawa tygodnia Świątynie Delhi

    Dojście z parkingu do bramy okalającej Świątynię Lotosu to sztuka wymagająca umiejętności poruszania się slalomem. Co rusz na naszej drodze staje natrętny handlarz pamiątkowego badziewia. Wyminie się jednego, to obskakuje nas dwóch kolejnych.

    Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody ZPR Media S.A.. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody ZPR Media S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.