Aktualności

PRZEPISY MAGDY GESSLER: Carpaccio z boczku

gessler
gessler
W drugim odcinku Kuchennych Rewolucji Magda Gessler odwiedziła Karczmę u Bartka w Bukowinie Tatrzańskiej. Restauratorka wprowadziła nową nazwę - Kiełbasa i korale - a także nowe menu. Sztandarową potrawą Kiełbasy i korali jest od tej pory Carpaccio z boczku.

W drugim odcinku Kuchennych Rewolucji Magda Gessler odwiedziła Karczmę u Bartka w Bukowinie Tatrzańskiej. Restauratorka wprowadziła nową nazwę - Kiełbasa i korale - a także nowe menu. Sztandarową potrawą Kiełbasy i korali jest od tej pory Carpaccio z boczku.

PRZECZYTAK TEŻ: Golonka, mus z kurzej wątróbki, puree z grochu i ziemniaków - przepisy Magdy Gessler

CARPACCIO Z BOCZKU - PRZEPIS

Niezbędne produkty:

wędzony boczek - 20 dag

ser, najlepiej parmezan

oliwa z oliwek

ocet winny

rukola

1 cytryna

pieprz i sól

Sposób przyrządzenia: Boczek kroimy w bardzo cienkie plastry. Następnie przezroczyste plastry boczku polewamy niewielka ilością oliwy z oliwek i układamy na talerzu, który również skrapiamy oliwą. Wyciskamy sok z cytryny i skrapiamy plastry mięsa. Na wierzchu carpaccio układamy rukolę.

Parmezan ścieramy na tarce o drobnych oczkach i posypujemy carpaccio.

PRZECZYTAJ TEŻ: Kuchenne Rewolucje, odcinek 2, Kiełbasa i korale

NA TEMAT:

Polub nas na Facebooku!

Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody TIME S.A. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody TIME S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.