Aktualności

Kuchenne Rewolucje, odcinek 3 [2013] - SZLAKIEM MAGDY GESSLER - Jak dojechać do restauracji U Wikinga/Kurnik w Słupsku

MAGDA GESSLER

fot.: kuchennerewolucje.tvn.pl

MAGDA GESSLER
W trzecim odcinku ósmego sezonu "Kuchennych Rewolucji" Magda Gessler odwiedziła restaurację "U Wikinga" w Słupsku. Jest to rodzinny interes pani Danuty oraz jej dwóch córek. Liczne konflikty sprawiają jednak że lokal świeci pustkami. Jak Magda Gessler odmieniła słupską restaurację i jak tam dotrzeć?

W trzecim odcinku ósmego sezonu "Kuchennych Rewolucji" Magda Gessler odwiedziła restaurację "U Wikinga" w Słupsku. Jest to rodzinny interes pani Danuty oraz jej dwóch córek. Liczne konflikty sprawiają jednak że lokal świeci pustkami. Jak Magda Gessler odmieniła słupską restaurację i jak tam dotrzeć?

W ostatnim odcinku "Kuchennych Rewolucji" Magda Gessler przyjechała do Słupska, do restauracji "U Wikinga". Lokal prowadzi pani Danuta i jej dwie córki. NA kłótniach rodzinnych cierpi kuchnia serwowana "U Wikinga".

- To danie jest barbarzyńskie - skwitowała potrawę podaną w restauracji Magda Gessler. Co gorsza okazało się, że pani Danuta ma bardzo złą opinię w mieście. Jeden z pracowników poskarżył się, że nie dostał wszystkich należnych pieniędzy. Kelnerka również nie miała nic miłego do powiedzenia o swojej szefowej. Druzgocące były także komentarze w Internecie.

Nie lepiej było w kuchni - zatrudnieni tam kucharze pracowali "U Wikinga" dopiero od kilku dni a w zamrażarce leżała samotnie pierś z kurczaka. - Jak klient jest to się biegnie i kupuje - zdradził pracownik.

Następnie Magda Gessler odkryła, że przeciwko właścicielce toczy się sprawa sądowa. Dopiero wtedy pani Danuta i jej córki wyznały, że od czterech miesięcy nie spłacają kredytu.  - Wisi nad wami siekiera. Musicie iść do dobrego adwokata - poradziła znana restauratorka. Dzięki rozmowom z restauratorką panie ustaliły, że pani Danuta odsunie się od prowadzenia interesu i pozwoli działać córkom.

Następnie Magda Gessler wraz z córkami właścicielki zajęła się tym, co w restauracji najważniejsze - kuchnią. W lokalu pojawiła się nowa kucharka - pani Basia. Z kucharzami podpisano umowy i zapewniono ich, że pieniądze będą na czas.

Magda Gessler oddzieliła złą przeszłość grubą kreską i nazwała lokal 'Kurnik". Wystrój zdominowały biało-czerwone kolory i wiejskie elementy. Pojawiło się również nowe menu:

studzienina z kurczaka

jajka faszerowane piklingiem z pomidorami

rosół domowy z kury

kurczę po polsku faszerowane wątróbką, chałką i migdałami, z dużą ilością pietruszki

kogel-mogiel

RESTAURACJA U WIKINGA SŁUPSK - ADRES

ul. Garncarska 18

76-200 Słupsk

RESTAURACJA U WIKINGA SŁUPSK - JAK DOJECHAĆ

NA TEMAT:


Wyświetl większą mapę

Polub nas na Facebooku!

Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody TIME S.A. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody TIME S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.