POLSKA

Kuchenne Rewolucje, odcinek 11 (2012). Szlakiem MAGDY GESSLER: jak dojechać do restauracji Namaste India w Zielonej Górze

Magda Gessler w Zielonej Górze

fot.: tvn.pl

Magda Gessler w Zielonej Górze
W jedenastym odcinku bieżącego sezonu Kuchennych Rewolucji Magda Gessler odwiedza Zieloną Górę. Została tam wezwana na ratunek restauracji Namaste India, która po zmianie lokalizacji straciła klientów.

W jedenastym odcinku bieżącego sezonu Kuchennych Rewolucji Magda Gessler odwiedza Zieloną Górę. Została tam wezwana na ratunek restauracji Namaste India, która po zmianie lokalizacji straciła klientów.

NA TEMAT:

Właścicielami zielonogórskiej Namaste India są Monika i Anu, polsko-hinduskie małżeństwo. Początkowo restauracja cieszyła się dużym powodzeniem, ale po kilku słabszych miesiącach Monika i Anu postanowili poszukać tańszego lokalu. Przenieśli restaurację z Placu Pocztowego do Teatru Lubuskiego i bardzo szybko... stracili resztę klientów.

Trudno się dziwić. W momencie przyjazdu Magdy Gessler knajpka przedstawiała dramatyczny widok. W lokalu duszno, w karcie drogo, przy stolikach pusto...
- Ja się tu duszę! - krzyknęła Gessler po wejściu do zielonogórskiej restauracji. - Za wysokie ceny, za małe porcje, dramatyczny zapach kadzideł - oceniła natychmiast.

Magda Gessler zaordynowała więc zmiany kompleksowe: inny wystrój, większe porcje, niższe ceny. - Dostosujemy się do uwag pani Magdy. Będą nowe ceny, nowe porcje, nowy wystrój. Będzie więcej pozytywnej energii - obiecała Monika Bankavat.

A tak po zmianach prezentuje się część MENU zatytułowana "MAGDA GESSLER POLECA":

ZUPA
Krem z soczewicy – Daal Shorba – 11 zł
PRZYSTAWKA
Paneer Pakora – 12  zł
(ser własnej produkcji, z krowiego mleka, smażony w mące z soczewicy. Podawany z sosem miętowym)
SAŁATKI
Sałatka KAMASUTRA – 16 zł
(sałata lodowa, kurczak tandoori, czerwona cebula, owoc granatu)
Sałatka BOMBAY – 15 zł
(sałata lodowa, cebula czerwona, owoc mango, orzechy nerkowca, prażona cebula)
DANIE GŁÓWNE
Tandoori Murgh Tikka – 25 zł
(filet z kurczaka marynowany w czerwonych przyprawach indyjskich, upieczony w piecu Tandoor)
Butter Chicken – 24 zł
(kurczak w aromatycznym pomidorowo–maślanym sosie)
DODATKI
Chleb Naan z czosnkiem – 7 zl
Chleb Naan z masłem – 7 zł
Chleb Naan bez dodatków – 6 zł
DESER
Pudding Marchewkowy z bakaliami – 7 zł
Mango Lassi – 10 zł

A OTO PLAN DOJAZDU DO RESTAURACJI NAMASTE INDIA W ZIELONEJ GÓRZE


Wyświetl większą mapę

Polub nas na Facebooku!

Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody TIME S.A. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody TIME S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.