Aktualności

Kuchenne Rewolucje, odcinek 9 (2012). Szlakiem MAGDY GESSLER: jak dojechać do restauracji Niebieski Parasol / Pod Jeleniem w Chojnowie

GESSLER
GESSLER
W dziewiątym odcinku Kuchennych Rewolucji Magda Gessler odwiedziła restaurację Niebieski Parasol w miejscowości Chojnów na Dolnym Śląsku. Po jej wizycie w lokalu zaszły spore zmiany. Inne jest menu, inny wystrój, a nawet... nazwa. Restauracja nazywa się teraz Pod Jeleniem. Zobacz jak dojechać do lokalu Niebieski Parasol / Pod Jeleniem w Chojnowie i jakie menu tam na Ciebie czeka.

W dziewiątym odcinku Kuchennych Rewolucji Magda Gessler odwiedziła restaurację Niebieski Parasol w miejscowości Chojnów na Dolnym Śląsku. Po jej wizycie w lokalu zaszły spore zmiany. Inne jest menu, inny wystrój, a nawet... nazwa. Restauracja nazywa się teraz Pod Jeleniem. Zobacz jak dojechać do lokalu Niebieski Parasol / Pod Jeleniem w Chojnowie i jakie menu tam na Ciebie czeka.

NA TEMAT:

W poniemieckim Chojnowie od dłuższego czasu działała restauracja „Niebieski Parasol”. Jej właścicielką jest pani Małgorzata Członka, która jednocześnie pełni funkcję dyrektora ośrodka rehabilitacyjnego dla osób starszych.

Pierwotna idea była taka, by lokal był zapleczem gastronomicznym dla podopiecznych ośrodka. Następnie zdecydowano jednak o przemienieniu go w otwartą dla wszystkich restaurację. Niestety goście nie dopisywali...

PRZECZYTAJ TEŻ: Przepisy Magdy Gessler - Gołąbki z dorsza

Z odsieczą przybyła więc Magda Gessler. Znana restauratorka poleciła zmienić nazwę lokalu na Pod Jeleniem i powrócić do korzeni, czyli kulinarnych tradycji Dolnego Śląska. Odmienione menu zawiera m.in. pyszny deser - kisiel z owoców czerwonych na winie wytrawnym. Można też skosztować lokalnych specjałów: gulasza z jelenia, spetzli i pierogów szwabskich.

- Dostałam małą lekcję pokory oraz kilka cennych wskazówek. Dzięki temu Restauracja zyskała miły, przytulny charakter oraz domową atmosferę poprzez powrót obrusów, dyskretnego światła, obrazow i makatek. Również personel bardziej się zintegrował i zrozumiał, że siła i powodzenie jest tylko w grupie - opowiada pani Małgosia Członka w rozmowie z lokalnym portalem haynau.pl.

PRZECZYTAJ TEŻ: Szlakiem Magdy Gessler - Restauracja Greek Zorbas w Augustowie


JAK DOJECHAĆ do restauracji Pod Jeleniem:
Z wrocławia jedziemy autostradą A4 w kierunku zachodnim; przejeżdżamy 80 kilometrów mijając m.in. Kąty Wrocławskie i Legnicę; po przejechaniu tych 80 kilometrów skręcamy w drogę numer 328; po kolejnych 6 kilometrach wjeżdżamy do Chojnowa.

MAPA DOJAZDU

Polub nas na Facebooku!

Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody TIME S.A. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody TIME S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.