Aktualności

Jak zrobić kulebiaki Magdy Gessler - przepisy z Kuchennych Rewolucji

bułeczka

fot.: shutterstock

bułeczka
W piątym odcinku "Kuchennych Rewolucji" Magda Gessler w niezwykły sposób odmieniła prawdziwy relikt PRL-u - restaurację "Relax" w Chełmie. Nowa odsłona lokalu zyskała nazwę "Lwów" i nowe, ciekawe menu. Dużą popularnością podczas finałowej kolacji cieszył się barszcz ukraiński z kulebiakami. Magda Gessler podzieliła się przepisem na te pyszne, mięsne bułeczki na portalu smakizycia.pl. Sprawdziliśmy - przepis jest stosunkowo łatwy, a kulebiaki za każdym razem wychodzą przepyszne!
W piątym odcinku "Kuchennych Rewolucji" Magda Gessler w niezwykły sposób odmieniła prawdziwy relikt PRL-u - restaurację "Relax" w Chełmie. Nowa odsłona lokalu zyskała nazwę "Lwów" i nowe, ciekawe menu. Dużą popularnością podczas finałowej kolacji cieszył się barszcz ukraiński z kulebiakami. Magda Gessler podzieliła się przepisem na te pyszne, mięsne bułeczki na portalu smakizycia.pl. Sprawdziliśmy - przepis jest stosunkowo łatwy, a kulebiaki za każdym razem wychodzą przepyszne!

KULEBIAKI MAGDY GESSLER - CZEGO POTRZEBUJEMY

mąka pszenna     1 kg
drożdże     150 g
żółtka     2 sztuki
masło klarowane     100 ml
cukier do smaku    
kiszona kapusta     500 g
suszone grzyby     100 g
olej lniany     2 łyżki


KULEBIAKI MAGDY GESSLER - JAK JE ZROBIĆ

Na początku musimy przygotować zaczyn. w tym celu do mąki pszennej dolewamy mleko, dosypujemy cukier i drożdże. Zostawiamy w ciepłym miejscu, aby zaczyn wyrósł.

Następnie z pozostałych składników przygotowujemy ciasto. Kiedy zaczyn urośnie łączymy go z ciastem i zostawiamy do wyrośnięcia.

Następnie zajmujemy się nadzieniem kulebiaka: Do odciśniętej i pokrojonej kapusty dodajemy namoczone grzyby, olej i przyprawy, następnie gotujemy wszystko aż stanie się miękkie.

Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na grubość około 1 cm. Następnie za pomocą szklanki lub kubka wycinamy kółka i nakładamy do nich farsz.

Kulebiaki pieczemy w temperaturze 180 st. C aż staną się rumiane i lekko przybrązowione z góry. Życzymy smacznego!

NA TEMAT:

Świątynie Delhi
Wyprawa tygodnia Świątynie Delhi

Dojście z parkingu do bramy okalającej Świątynię Lotosu to sztuka wymagająca umiejętności poruszania się slalomem. Co rusz na naszej drodze staje natrętny handlarz pamiątkowego badziewia. Wyminie się jednego, to obskakuje nas dwóch kolejnych.

Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody ZPR Media S.A.. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody ZPR Media S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.